Bel direct 020 – 4233006

Wapen van Amsterdam

175-persoons Salonboot

€ 795,- per uur

minimale afname van 3 uur
exclusief 9% BTW

5 sterren op Trustpilot

€ 795,- per uur

minimale afname van 3 uur
exclusief 9% BTW

Een stijlvolle, varende evenementenlocatie in Amsterdam

De 175-persoons salonboot ‘Het Wapen van Amsterdam’ is een verrassend veelzijdig klassiek schip. Deze unieke varende evenementenlocatie in Amsterdam is ideaal voor tal van vaartochten en gelegenheden zoals:

 • feesten
 • recepties
 • bedrijfsuitjes
 • huwelijken en trouwfeesten
 • jubilea
 • bedrijfspresentaties

Een huwelijk of jubileum op dit stijlvolle salonschip heeft vanzelf de perfecte ambiance. Door haar ruime afmetingen biedt het Wapen van Amsterdam ruimte voor grote gezelschappen tot 175 personen.

Swipe en klik

Kenmerken van Het Wapen van Amsterdam

 • transfer tot 175 personen
 • borrel tot 175 personen
 • buffet tot 125 personen
 • zittend diner tot 100 personen
 • flexibel interieur
 • dakramen kunnen open
 • internationale scheepsbar
 • muziek- en omroepinstallatie (telefoonaansluiting aanwezig)
 • aparte dames- en herentoilet
 • verwarming
 • inclusief schipper en machinist
 • unieke evenementenlocatie in Amsterdam

Uw gasten kunnen opstappen bij het Muziekgebouw aan het IJ/Bimhuis. Deze locatie is per auto en openbaar vervoer uitstekend bereikbaar, en er is voldoende parkeergelegenheid.

Bekijk hieronder de locatie via Google Maps.

Wat onze klanten zeggen

“Ons feest is precies ons feest geworden. De gastvrijheid en gastvriendelijkheid waren 100% o.k. Het schip “het wapen van Amsterdam” is op zich al een feestje. Een topavond”

Pauline Heijnekamp
Via Trustpilot op 5 december 2016

“De mensen bij Rederij de Nederlanden zijn vriendelijk, duidelijk en snel in hun communicatie. Toen we door erg warm weer aan boord alsnog besloten drankjes te willen schenken aan de gasten, was dit geen probleem en werd het met enige improvisatie mogelijk gemaakt. Ik kan deze rederij aan iedereen aanbevelen.”

heer Du Perron
Via Trustpilot op 17 september 2016

“Prachtig schip met een hele gezellige sfeer. Wij hadden zelf een bandje geregeld en hebben tussentijds aan de kade nog ergens ijsjes opgepikt. De BBQ was goed verzorgd en hebben alleen maar positieve reacties gehad van onze leden (business club van 80 man aan boord). Tot volgend jaar!”

Air Cargo Business Club
Via Trustpilot op 9 september 2016

Van A tot Z verzorgd

Op het sfeervolle schip krijgt u het gevoel een kleine cruise te maken over de Amsterdamse wateren. ‘Het Wapen van Amsterdam’ is voorzien van alle comfort voor een onbezorgd verblijf aan boord, zo zijn er een scheepsbar, toilet, verwarming en muziekinstallatie. De inrichting kan voor elke gelegenheid worden aangepast. Ook de verzorging van de inwendige mens kunt u overlaten aan onze crew. Behalve een hapje en een drankje uit de internationale bar, kunnen wij aan boord ook een barbecue of buffetten uit een verscheidenheid aan internationale keukens verzorgen. Als u luxer wilt, serveren wij 3-, 4- of 5-gangendiners aan boord.

Lunchopstelling op Het Wapen van Amsterdam
Lunchopstelling op Het Wapen van Amsterdam

Vaargebied

Met ‘Het Wapen van Amsterdam’ kunt u varen over de Amstel, het IJ, Weespertrekvaart en de Stadseilanden. Vaartochten naar het IJsselmeer en Pampus, Gooi- en Vechtstreek, de Zaanstreek en IJmuiden zijn ook mogelijk.

175-persoons salonboot Het Wapen van Amsterdam - Trouwen op het water

175-persoons salonboot, de grootste salonboot van Amsterdam

Het Wapen van Amsterdam is de grootste nog varende salonboot van Amsterdam en omstreken. De boot stamt uit 1948 waar het ontworpen is door Herrn Dr. Ryniker, schiffbauingenieur uit Basel in opdracht van het Berner Alpenbahn-Gesellschaft in Bern. Het schip is gefabriceerd door scheepswerf Eugen Herbosch in Antwerpen. Ruim 50 jaar heeft het schip dienst gedaan in de vaart op de Thuner- en Brienzersee met als thuishaven Interlaken. Het schip werd op 22 mei 1950 gedoopt als MS Rothorn.

In 2001 werd het schip door Rederij de Nederlanden aangekocht. Het schip was inmiddels uit de vaart om diverse redenen. In opdracht van Rederij de Nederlanden heeft scheepsontwerper een plan opgesteld voor de restauratie. Scheepswerf Boxce fabriceerde het benodigde staalwerk en de motorinbouw. De firma H20P was verantwoordelijk voor het timmerwerk, dit alles in eigen beheer en onder regie van Klaas Pater. Op 10 september 2004 werd het Wapen van Amsterdam bij het Scheepvaartmuseum in Amsterdam door de dijkgraaf Johan de Bondt gedoopt.

Een boot met gids boeken?

Een vaartocht in Amsterdam is een belevenis op zich en er is geen gids aan boord nodig om te genieten van de rust op het water, de architectuur langs de kant en de hoogtepunten aan de grachten. Maar misschien hebben u en uw gezelschap al vaker gevaren in het centrum en wilt u uw gasten dit keer wat extra’s bieden. In dat geval is het misschien een idee om uw vaartocht nóg specialer te maken door een professionele gids te huren die u van alles kan vertellen over de geschiedenis van de stad, de architectuur en alle wetenswaardigheden van dit UNESCO erfgoed.

Bekijk hier de mogelijkheden.