Wapen van Amsterdam

175-persoons Salonboot

Een stijlvolle, varende evenementenlocatie in Amsterdam, Zaandam, op de Vecht, Aalsmeer, Uithoorn. Het grootste schip dat in het centrum van Amsterdam met passagiers kan varen!

Ons vlaggenschip is stoer, ruim,  sfeervol en ongelofelijk veelzijdig: zij is het enige schip in deze klasse dat zowel langs het nieuwe Amsterdam aan het IJ kan varen, als in de oude binnenstad langs de Amstel.  Van receptie tot modeshow: op het Wapen is alles mogelijk. Een huwelijk of jubileum op dit stijlvolle salonschip krijgt vanzelf de perfecte ambiance. U kunt maar liefst 175 personen verwelkomen aan boord voor: 
 
• feesten
• recepties
• bedrijfsuitjes
• bruiloft
• jubilea
• bedrijfspresentaties

Opstaplocatie

Uw gasten kunnen opstappen bij het Muziekgebouw aan het IJ of aan de M.S. van Riemsdijkweg in Amsterdam Noord (de Thuishaven van het Wapen van Amsterdam). Deze locaties zijn uitstekend bereikbaar met de auto en openbaar vervoer. Er is voldoende parkeergelegenheid.

Van A tot Z verzorgd

Op het sfeervolle schip krijgt u het gevoel een kleine cruise te maken over de Amsterdamse wateren. Het Wapen van Amsterdam is voorzien van alle comfort voor een onbezorgd verblijf aan boord. Zo zijn er een scheepsbar, toilet, verwarming en muziekinstallatie. De inrichting kan voor elke gelegenheid worden aangepast. Ook de catering kunt u overlaten aan onze crew. Behalve een hapje en een drankje uit de internationale bar, kunnen wij aan boord ook een barbecue of buffetten uit internationale keukens verzorgen. Als u extra luxe wilt, serveren wij 3-, 4- of 5-gangendiners aan boord.

Vaargebied

Met Het Wapen van Amsterdam kunt u varen over de Amstel, het IJ, Weespertrekvaart en de Stadseilanden. Vaartochten naar het IJsselmeer en PampusGooi- en Vechtstreek, de Zaanstreek en IJmuiden zijn ook mogelijk.


175-persoons salonboot, de grootste salonboot van Amsterdam

175-persoons salonboot Het Wapen van Amsterdam - Trouwen op het water

Het Wapen van Amsterdam is de grootste nog varende salonboot van Amsterdam en omstreken. De boot stamt uit 1948 en is ontworpen door Herrn Dr. Ryniker, schiffbauingenieur uit Basel in opdracht van het Berner Alpenbahn-Gesellschaft in Bern. Het schip is gefabriceerd door scheepswerf Eugen Herbosch in Antwerpen. Ruim 50 jaar heeft het schip dienst gedaan in de vaart op de Thuner- en Brienzersee met als thuishaven Interlaken. Het schip werd op 22 mei 1950 gedoopt als MS Rothorn.

In 2001 werd het schip door Rederij de Nederlanden aangekocht. Het schip was inmiddels uit de vaart. In opdracht van Rederij de Nederlanden heeft scheepsontwerper een plan opgesteld voor de restauratie. Scheepswerf Boxce fabriceerde het benodigde staalwerk en de motorinbouw. De firma H20P was verantwoordelijk voor het timmerwerk, dit alles in eigen beheer en onder regie van Klaas Pater. Op 10 september 2004 werd het Wapen van Amsterdam bij het Scheepvaartmuseum in Amsterdam door de dijkgraaf Johan de Bondt gedoopt.

Varen met een gids

Een vaartocht in Amsterdam is een belevenis op zich. Maak uw vaartocht nóg specialer door een professionele gids te boeken. De gids vertelt aan boord over de geschiedenis van de stad, over bijzondere architectuur en andere wetenswaardigheden.

Bekijk hier de mogelijkheden.

Faciliteiten en maatwerk

Het zal u aan niets ontbreken aan boord van onze schepen. Wij verzorgen uw vaartocht tot in de puntjes. Al onze boten zijn standaard voorzien van een toilet, verwarming, een muziekinstallatie met telefoonaansluiting en ramen of luifels die open kunnen bij mooi weer. Op de meeste boten is een scheepsbar aanwezig en een aantal boten kan rondom helemaal open bij goed weer. De inrichting van de grotere boten kan naar wens worden aangepast. Ons enthousiaste team adviseert u graag over de mogelijkheden voor een sfeervolle en comfortabele vaartocht in Amsterdam.

Doris Wouters-Ringoir, reserveringen

Rederij De Nederlanden

“Ons feest is precies ons feest geworden. De gastvrijheid en gastvriendelijkheid waren 100% o.k. Het schip “het wapen van Amsterdam” is op zich al een feestje. Een topavond“
Pauline Heijnekamp
Via Trustpilot op 5 december 2016
“De mensen bij Rederij de Nederlanden zijn vriendelijk, duidelijk en snel in hun communicatie. Toen we door erg warm weer aan boord alsnog besloten drankjes te willen schenken aan de gasten, was dit geen probleem en werd het met enige improvisatie mogelijk gemaakt. Ik kan deze rederij aan iedereen aanbevelen.“
heer Du Perron
Via Trustpilot op 17 september 2016
“Prachtig schip met een hele gezellige sfeer. Wij hadden zelf een bandje geregeld en hebben tussentijds aan de kade nog ergens ijsjes opgepikt. De BBQ was goed verzorgd en hebben alleen maar positieve reacties gehad van onze leden (business club van 80 man aan boord). Tot volgend jaar!“
Air Cargo Business Club
Via Trustpilot op 9 september 2016