Bel direct 020 – 4233006

Hildebrand

60-persoons Trekschuit

€ 250,- per uur

minimale afname van 2 uur
exclusief 9% BTW

5 sterren op Trustpilot
Aagje Deken vaart elektrisch

€ 250,- per uur

minimale afname van 2 uur
exclusief 9% BTW

Een gezellige trekschuit in Amsterdam

Een gezellige boot huren in Amsterdam! De 60-persoons trekschuit Hildebrand (bouwjaar 1890) is van oorsprong een passagiersschip dat door een paard vanaf de wal werd voortgetrokken. De Hildebrand is nu nog steeds even milieuvriendelijk. De fraaie trekschuit vaart namelijk elektrisch: schoon en fluisterstil. De beide zijden van de ruime schuit evenals het dak kunnen open, ideaal voor een zomerse tocht door de Amsterdamse grachten, maar ook voor vaartochten in de omgeving.

Swipe en klik

De kenmerken van de Hildebrand

 • vaart elektrisch!
 • transfer tot 60 personen
 • borrel tot 60 personen
 • buffet tot 36 personen
 • zittend diner tot 30 personen
 • verplaatsbare inrichting
 • beide zijden kunnen open bij mooi weer
 • verwarming aan boord bij koud weer
 • scheepsbar aanwezig
 • muziekinstallatie met telefoonaansluiting
 • toilet aan boord
 • inclusief schipper en hostess

De opstapplaats is aan de Singel 359. U kunt de boot van te voren komen bezichtigen als u wilt.

Wilt u op een andere plaats opstappen? Vraag onze medewerkers naar de mogelijkheden.

Wat onze klanten zeggen

Wij hebben zeer genoten van de vaart met schipper Date Meinema op de Hildebrand. Ook over het bedienend personeel niets dan lof. Alles was zeer naar wens en prima verzorgd.

Vincent van Loon
Woonbootmuseum Amsterdam

We zijn nu tweemaal met De Hildebrand met zo’n 40 vrijwilligsters een zaterdagochtend gaan varen. Hoewel we allemaal Amsterdammers zijn, zie je toch weer delen van Amsterdam waar je anders niet komt. Volgend jaar graag weer!

Margreet
Stichting Amsterdams Buurvrouwen Contact (ABC)

De sfeer aan boord van De Hildebrand was super, de hostessen gezellig en attent, de schipper vol goeie verhalen en bergen informatie over Amsterdam en het Italiaanse buffet was heerlijk.

Matijs

Bij mooi weer ook met open dak of – ramen inzetbaar.

De Hildebrand is een ruime robuuste trekschuit die met zijn bouwjaar uit 1880 het één na oudste passagiersvaartuig van Nederland is. Het schip is bij uitstek geschikt voor een privéparty tot 60 personen. Voor een gezelschap tot 30 personen kan de klassieke boot worden omgetoverd tot varende eetsalon voor een verrassend diner. De trekschuit is van alle moderne comfort voorzien, zo is er een scheepsbar, een toilet, verwarming en muziekinstallatie aanwezig. De inrichting kan voor elke gelegenheid worden aangepast. De 60-persoons trekschuit wordt veel ingezet voor bedrijfsfeesten, vaartochten met gids en als borrelboot. Ook de Amsterdamse satéboot is een veelgevraagd arrangement op de Hildebrand.

De Amsterdamse Satéboot
De Amsterdamse Satéboot

Voor kleinere groepen tot maximaal 40 personen hebben wij haar zusterschip de Jacob van Lennep beschikbaar.

Oudst varende passagiersboot van Nederland

Image afkomstig van pagina 256 van Ons Vaderland en zijne Bewoners …, van AA, Abraham Jacob van der. Het origineel bewaard en gepubliceerd door the British Library. Gekopieerd van Flickr.

Oudst varende passagiersboot van Nederland

Trekschuit de Hildebrand is het oudst varende passagiersboot van Nederland. De trekschuit is gebouwd in 1880 en vaart nog steeds! Destijds werd het schip door een paard voortgetrokken. De bemanning van het schip bestond uit drie personen. De schipper hield het roer. De knecht lette op de passagiers maar nog veel belangrijker, bij het naderen van een brug stond hij op de roef. Zo kon hij tijdig het touw los maken waarmee het paard de schuit voorttrok. Het derde bemanningslid was de jager. Deze bereed het paard langs de kade.

In 1808 waren er maar liefst 392 trekschuiten actief in het hele land. Rond 1900 hadden de stoomboot en de trein de trekschuit verdrongen. Tegenwoordig vaart de trekschuit Hildebrand geheel elektrisch over de Amsterdamse grachten. Daarmee is de oudst varende passagiersboot van Nederland net zo rustig en geluidsarm als in de 19e eeuw.

Een boot met gids boeken?

Een vaartocht in Amsterdam is een belevenis op zich en er is geen gids aan boord nodig om te genieten van de rust op het water, de architectuur langs de kant en de hoogtepunten aan de grachten. Maar misschien hebben u en uw gezelschap al vaker gevaren in het centrum en wilt u uw gasten dit keer wat extra’s bieden. In dat geval is het misschien een idee om uw vaartocht nóg specialer te maken door een professionele gids te huren die u van alles kan vertellen over de geschiedenis van de stad, de architectuur en alle wetenswaardigheden van dit UNESCO erfgoed.

Bekijk hier de mogelijkheden.