Peter de Grote

70-persoons salonboot

Een stijlvolle, varende evenementenlocatie in Amsterdam

Vanuit een gezellig, klassiek interieur kunnen de gasten genieten van een onbelemmerd uitzicht. De ruime salon is zeer geschikt voor diner vaartochten, bruiloften en recepties, vergaderingen en presentaties. Samen met het salongedeelte geven het voor- en achterdek vele mogelijkheden aan boord. De Peter de Grote is een mooi salonschip in Amsterdam en is voorzien van alle faciliteiten die een onbezorgd verblijf aan boord mogelijk maken. De ideale 70-persoons salonboot.

Vaargebieden van Peter de Grote

De Peter de Grote vaart rondom Amsterdam, met name over de Amstel en het IJ, maar een tocht over de Vecht, naar Pampus, het IJsselmeer, de Loosdrechtse Plassen of de Zaanstreek behoort tot de mogelijkheden.

Historie

De 70-persoons salonboot Peter de Grote maakt deel uit van een kwartet schepen dat in 1939 door de firma Escher-Wyss in Zurich werd gebouwd. Aanleiding was de Landi, de internationale landententoonstelling die in dat jaar aan de oevers van de Bodenzee werd gehouden. Nadat het schip in 1997 uit dienst was genomen werd het via de Rijn naar Nederland gebracht. In Amsterdam heeft de Peter de Grote een grondige verbouwing ondergaan, waarbij het werd aangepast aan de eisen van deze tijd zonder de klassieke uitstraling geweld aan te doen. Door de aanpassingen is de Peter de Grote de ideale salonboot voor groepen tot 70 personen.

Peter de Grote voor het Muiderslot

Varen met een gids

Een vaartocht in Amsterdam is een belevenis op zich. Maak uw vaartocht nóg specialer door een professionele gids te boeken. De gids vertelt aan boord over de geschiedenis van de stad, over bijzondere architectuur en andere wetenswaardigheden.

Bekijk hier de mogelijkheden.

Faciliteiten en maatwerk

Het zal u aan niets ontbreken aan boord van onze schepen. Wij verzorgen uw vaartocht tot in de puntjes. Al onze boten zijn standaard voorzien van een toilet, verwarming, een muziekinstallatie met telefoonaansluiting en ramen of luifels die open kunnen bij mooi weer. Op de meeste boten is een scheepsbar aanwezig en een aantal boten kan rondom helemaal open bij goed weer. De inrichting van de grotere boten kan naar wens worden aangepast. Ons enthousiaste team adviseert u graag over de mogelijkheden voor een sfeervolle en comfortabele vaartocht in Amsterdam.

Doris Wouters-Ringoir, reserveringen

Rederij De Nederlanden