Op 28 september 2013 maakten wij ter gelegenheid van mijn 80ste verjaardag een vaartocht met het schip “Peter de Grote” van Rederij De Nederlanden.

Met ruim 60 mensen voeren wij een aantal uren over het IJ. Zowel langs de Westelijke IJ-oevers als de Oostelijke en daar nog een eindje voorbij, zagen wij vanaf het water de enorme groei van Amsterdam. Veel moderne architectuur, die er vanaf het water anders uitziet dan wanneer je er doorheen loopt.

Bovendien was het prachtig weer, wel een flinke wind, maar de zon scheen de hele dag vanuit een strakblauwe lucht.

De ontvangst op het schip was bijzonder vriendelijk. De kapitein stelde zich voor evenals de hostesses, die onderweg voor de koffie en andere drankjes zorgden. Er was voldoende ruimte om heen en weer te lopen, naar binnen of naar buiten en de ruimte binnen was uitnodigend voor de gasten om af en toe rustig te gaan zitten, naar buiten te kijken of een praatje te maken met iemand die je lang niet had gezien, of over het uitzicht te praten.

Kortom, het was een geweldige dag, ik kijk er met veel plezier aan terug. In de weken na deze dag ben ik door veel mensen gebeld, die mijn enthousiasme deelden en er van genoten hadden.

Mocht ik 90 worden, dan is het best mogelijk dat we opnieuw met De Nederlanden gaan varen.

Dank aan het personeel van de “Peter de Grote!

– Ilse Redelaar

Deel deze pagina:
[addtoany]