Varen op de Vecht

In de Middeleeuwen was de Vecht een zeer belangrijke scheepvaartverbinding tussen de Zuiderzee en de Rijn. Om strategische redenen werden er kastelen langs de Vecht gebouwd, bij Muiden staat het bekendste Nederlandse kasteel; Het Muiderslot.

In de 17de eeuw lieten succesvolle Amsterdamse handelaren langs de Vecht hun buitenhuizen bouwen. De Vecht is via Smal Weesp en het Amsterdam-Rijnkanaal verbonden met het Gein. Langs de Vecht zijn prachtige hollandse landschappen te zien en ook nog een klein aantal buitenhuizen.

De oude vesting Muiden is rijk aan cultuur en geschiedenis. De vesting is omgeven door wallen en grachten. In Muiden vindt u het Muiderslot aan de oever van de Vecht. Op twee kilometer voor de kust ligt het forteiland Pampus. Het Muiderslot en Forteiland Pampus zijn beide te bezoeken per boot.

Ook buiten de stad is er volop te zien en te beleven.  Zeer verrassend is een vaartocht over de Vecht, waar zich prachtige Hollandse vergezichten ontvouwen. Behalve een frisse neus halen, kun je op deze vaartocht ook aan de roemrijke Hollandse geschiedenis snuiven.

De Vecht was in de Middeleeuwen een belangrijke scheepvaartverbinding tussen de Zuiderzee en de Rijn. Om strategische redenen werden er kastelen langs de Vecht gebouwd, bij Muiden staat het bekendste Nederlandse kasteel: Het Muiderslot.

Langs de Vecht zijn ook nog aantal buitenhuizen te bewonderen die geslaagde Amsterdamse handelaren in de 17de eeuw lieten bouwen. Een riant buitenhuis langs de Vecht was een belangrijk statussymbool. De Vecht is via Smal Weesp en het Amsterdam-Rijnkanaal verbonden met het Gein