Amsterdam 750 Vaartocht

Wegens het Corona-virus hebben wij besloten om de vaartochten in het kader van Amsterdam 750 t/m eind augustus allemaal te annuleren.

Wat betreft de vaardata in september maken wij nog een groot voorbehoud, zodra we hier meer nieuws over hebben kunt u dat hier vinden.

Uw eerder aangeschafte tickets blijven geldig en zodra de situatie het toelaat, nemen wij contact met u op om alternatieve data aan u voor te leggen.

We rekenen op uw begrip en hopen u zo snel mogelijk te mogen verwelkomen aan boord van onze schepen!

 

 

 

 

____________________________________________________________________________________________________________________________

Over lieden die nabij de Amsteldam verblijven

De Amsterdam 750 Vaartocht neemt u in 2,5 uur mee in de bijzondere geschiedenis, en de toekomst, van een vrije, tolerante, sociale en op handel gerichte wereldstad.
Terwijl we met een historische trekschuit door de grachtengordel varen vertelt een bevlogen gids in elf verhalen over de geschiedenis en toekomst van Amsterdam, op de plekken waar het ooit gebeurde. Ook kunt u een uur ronddwalen in de bijzondere schatkamer van het Amsterdamse Stadsarchief, onder het prachtige art deco gebouw van De Bazel aan de Vijzelstraat.

Aan boord staat een buffet met koffie, thee, vruchtensappen, fruit, cake en chocolade voor u klaar.

Kosten:
Volwassenen: 32,50 pp, all inclusive
Kinderen 4-11: 16,25 pp, all inclusive
Totale duur: 4 uren, inclusief bezoek aan de schatkamer. Welkom aan boord!

Heeft u een kortingscode van de BankGiroLoterij, of van een andere partner: start het bestellen van tickets.
Als u de maand waarin u wilt varen hieronder hebt uitgekozen, verschijnt bovenaan de pagina ‘promotiecode invoeren’. 

Voer hier de code in, waarna uw korting wordt toegepast. Prettige vaartocht!

Amsterdam wordt 750 in 2025!

Op 27 oktober 1275 ondertekende Graaf Floris V een tolprivilege. Hierin gaf hij de ‘lieden die nabij de Amsteldam verblijven’ toestemming om in zijn gebied goederen te vervoeren zonder tol te hoeven betalen. In dit document wordt de naam Amestelledamme – later Amsterdam – voor het eerst genoemd.

De rest is geschiedenis.  De binnenkort 750-jarige ontwikkelde zich tot de machtigste stad ter wereld in de 17e eeuw, en blaast ook in het hedendaagse haar partijtje flink mee. Waarom groeide juist Amsterdam uit tot de machtigste, rijkste en (relatief)tolerantste stad in de 17e eeuw, en het Magisch Centrum rond 1967? Is het toeval dat hier in 2001 het eerste homohuwelijk werd gesloten, en dat de stad ook heden ten dage een belangrijk handelscentrum is met meer nationaliteiten (178) dan de meeste andere metropolen? Elf verhalen over 750 jaren, van 1275 tot het hedendaagse: met onder meer het oudste gebouw van de stad, ,de 80-jarige Oorlog, Gouden Eeuw, Zilveren Eeuw, Franse tijd, Tweede Wereldoorlog, Provos en Krakers, en ook de toekomst.

De vaartocht begint en eindigt bij het Stadsarchief, Vijzelstraat 32 te Amsterdam.

Onze gids haalt u 10 minuten voordat de vaartocht begint op bij de centrale receptie van het Stadsarchief. U kunt ook direct naar de boot komen, deze ligt bij de palensteiger ter hoogte van Herengracht 466. 

Plan uw bezoek aan het Stadsarchief voorafgaand of na de vaartocht, en trek daar minstens een uur voor uit. Gebouw en collectie zijn fantastisch, in de schatkamer vindt u de geschiedenis van Amsterdam met prachtige artefacten.

Openingstijden Stadsarchief: dinsdag t/m vrijdag van 10.00 – 17.00, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00. Stadsarchief Amsterdam, Vijzelstraat 32 te Amsterdam.
Goed te bereiken per tram 24 en metro 52 (Noord-Zuid lijn). Dichtstbijzijnde
parkeergarage is APCOA Parking Prins en Keizer.

https://www.amsterdam.nl/stadsarchief/

De vaartocht is inclusief: een luxe rondvaart van 2,5 uren, de geschiedenis van Amsterdam in 11 historisch onderbouwde verhalen op de plek waar het gebeurde, koffie/thee/water/vruchtensap/cake/lekkers onbeperkt (in buffetvorm).

Kosten: euro 32,50 per persoon, kinderen krijgen korting (zie hieronder)

Zondag: van 12.30 tot 15.00 (bezoek Stadsarchief na afloop van de vaartocht) 

Trek voor het bezoek aan het Stadsarchief minstens een uur uit, gebouw en collectie zijn verrassend mooi!

Vertrek vanaf de Herengracht, aan de zijkant van het Stadsarchief. Reserveren kan onderaan deze pagina.

Stadsarchief Amsterdam, Vijzelstraat 32 te Amsterdam. Goed te bereiken per tram 24 en metro 52 (Noord-Zuid lijn). Dichtstbijzijnde parkeergarage is APCOA Parking Prins en Keizer.

U wordt door onze gids opgehaald 10 minuten voor de vaartocht begint bij de centrale receptie van het Stadsarchief.

https://www.amsterdam.nl/stadsarchief/

Bestel uw tickets

Wilt u deze bijzondere geschiedenis zelf van dichtbij beleven? Bestel dan hieronder uw kaarten!

Ticketprijzen
• Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar: € 32,50 (incl. servicekosten)
• Kinderen 4-11 jaar: € 16,25 (incl. servicekosten)
• Kinderen tot 4 jaar varen gratis mee

Data en tijden 2020

Ruim 2,5 uur lang geniet u van deze unieke rondvaart, geschikt voor alle leeftijden, op een aantal zondagen per maand. Exacte data vind u in de tickeshop

Opstapplaats

Vertrek en aankomst: ligplaats van uw schip is palensteiger ter hoogte van Herengracht 466. Dit is de steiger van de Amsterdam Circle Line.

herengracht 466
Klik op de image voor Google Maps.


Bestel hier uw tickets:

Wegens het Corona-virus hebben wij besloten om de vaartochten in het kader van Amsterdam 750 t/m eind augustus allemaal te annuleren.

Wat betreft de vaardata in september maken wij nog een groot voorbehoud, zodra we hier meer nieuws over hebben kunt u dat hier vinden.

Uw eerder aangeschafte tickets blijven geldig en zodra de situatie het toelaat, nemen wij contact met u op om alternatieve data aan u voor te leggen.

We rekenen op uw begrip en hopen u zo snel mogelijk te mogen verwelkomen aan boord van onze schepen!